Demotour Waterstof
Demotour Waterstof
Elk jaar gaat New Age Learning het land door met een bus vol trainingssystemen over een onderwerp dat actueel is. Docenten ervaren dit altijd als een erg leuk en leerzaam evenement! Dit schooljaar merken wij dat er een grote behoefte naar informatie op het gebied van waterstof. De volgende vragen worden ons geregeld gesteld:
Kunnen studenten veilig met waterstof experimenteren? Kunnen we waterstof veilig opslaan? Hoe zit het met certificering? Welke experimenten kunnen we doen? Wat kunnen we studenten theoretisch bij brengen?
Daarom komen wij graag in de week van 17 t/m 21 juni ook bij jou langs! Twee uur lang komen wij geheel vrijblijvend op locatie. Wij laten dan alle docenten die in aanraking komen met waterstof en duurzame energie, zien welke lesmethoden er zijn.
Productmanager Ralf Linnertz legt uit
Hoe werken andere scholen met waterstof?
Waterstof wordt gezien als een van de belangrijkste factoren om de energietransitie tot een succes te maken. We weten inmiddels dat duurzame energiebronnen een mismatch veroorzaken tussen de opwekking en het verbruik van energie. Waterstof wordt gezien als de beloofde opslagbron en brandstof van de toekomst.
Helaas komen er verschillende risico’s kijken bij het gebruik van waterstof. Het is namelijk erg brandbaar en het vraagt strenge veiligheidseisen voor het gebruik en opslag ervan. Door de risico’s en veiligheidseisen is het lastig om dit onderwerp in het onderwijs te integreren. Zeker voor studenten om er zelf mee te experimenteren.
Lucas-Nülle heeft een complete leerlijn ontwikkeld met de EHY1, waar de fundamentele begrippen van waterstof en het werkingsprincipe van een brandstofcel wordt behandeld. Daarop volgt de EHY2, waarmee de student veilig kan experimenteren met een elektrolyser, DC converter en brandstofcel op 300 W.
Ook HAN University of Applied Sciences ziet de noodzaak van waterstof
Ook de HAN University of Applied Sciences in Arnhem ziet de noodzaak van waterstof als opslagmechanisme. Het zou vooral waardevol zijn als een waterstof systeem geïntegreerd kan worden in het Smart Grid systeem van Lucas-Nülle, waar de HAN al 6 jaar mee werkt. Helaas is dit systeem nog niet beschikbaar, omdat het EHY2 systeem operatief op 300 W, wat niet voldoende is voor de 1kW Smart Grid. Om die reden zijn zij een samenwerking gestart met Lucas-Nülle om een systeem te ontwikkelen dat waterstof kan integreren in het bestaande Lucas-Nülle Smart Grid. Inmiddels wordt het 1kW prototype uitvoerig getest, en wordt verwacht dat deze binnenkort ook voor andere scholen beschikbaar komt.
Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de verschillende energie modules biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:
ONZE MISSIE
Het technisch onderwijs in Nederland ondersteunen bij het op een eigentijdse manier vormgeven van haar onderwijs, waarbij opleidingen kunnen blijven aansluiten op actuele technologische ontwikkelingen, passend bij de nieuwe generaties scholieren en studenten (doelgroep) en de vraag vanuit het bedrijfsleven.