Internet of things
INTERNET OF THINGS
Mensen zijn via de digitale wereld steeds meer met elkaar verbonden. Maar dit geldt niet alleen voor mensen. Ook apparaten, auto’s, gebouwen en zelfs land- en tuinbouwgronden worden via ingebouwde sensoren met elkaar verbonden. Door de verzamelde data uit te lezen kan als het ware met gebruikers of organisaties worden gecommuniceerd. Dit wordt ook wel het Internet of Things (IoT) genoemd.
Hoewel het IoT vele nieuwe mogelijkheden biedt is het verzamelen van data een vak apart. Lucas-Nülle besteedt in verschillende trainingen aandacht aan deze complexe materie.
Regeltechniek – IoT Klimaatcontrole
Zoals in de vorige nieuwsbrief al even kort aangestipt leren studenten de basis van IoT met het nieuwe trainingssysteem “IoT Climate Monitoring”. Studenten ontwikkelen hierin een CO2-stoplicht voor in het klaslokaal. Met behulp van de geïntegreerde sensoren kunnen ze CO2-concentratie, temperatuur en vochtigheid van de lucht in de ruimte vastleggen. Ze leren ook hoe ze de grafische programmeertaal Ardublock kunnen gebruiken om een controller te programmeren en de gemeten data kunnen verwerken.
Onder begeleiding van een e-learning cursus besturen de studenten een LEDstrip op basis van de metingen. Hiermee maken ze een verkeerslicht-achtige indicator van de luchtkwaliteit in de ruimte. Daarnaast is er ook een OLED-display om de meetgegevens weer te geven. De geïntegreerde WLAN-module maakt draadlozecommunicatie tussen twee verschillende meetapparaten mogelijk. Hierdoor kunnen waarden vanuit verschillende meetpunten in de ruimte worden gebruikt om de luchtkwaliteit te beoordelen. In de multimedia cursus wordt dit uiteindelijk stap voor stap gebruikt om een IoT (Internet of Things) applicatie te creëren, zodat er toegang is tot de meetdata van elk apparaat met internettoegang.
Verdere verdieping in het gebruik van IoT applicaties is o.a. te vinden in de Lucas-Nülle trainingen over Smart Farming, Smart Home, Smart Grid en Industry 4.0.
1e New Age Learning Netwerkdag
Op woensdag 18 mei hebben we een eerste en geslaagde netwerkdag georganiseerd voor Lucas-Nülle gebruikers in het MBO. Opzet van de dag was om samen te verkennen of en hoe een gebruikersnetwerk van toegevoegde waarde is voor onze klanten. Daarnaast waren er inhoudelijke presentaties over het creëren van een eigen in-classroom netwerk, door Johan Betjes van het Horizoncollege en de mogelijkheden van de classroommanager, door Stijn Poels van New Age Learning.
De reacties op de dag waren heel positief. Deelnemers geven aan dat het waardevol is om elkaar te ontmoeten en inspireren door de wijze waarop ieder zijn onderwijs met de Lucas-Nülle cursussen heeft ingericht. Conclusie van de dag was dan ook dat we dit 1 keer per jaar met elkaar gaan organiseren. In het komende studiejaar zal dit eind november plaatsvinden. Alle gebruikers uit het MBO krijgen hier t.z.t. weer een uitnodiging voor. Wij danken Johan Betjes en alle deelnemers voor hun bijdragen en deelname aan de dag.
Ontmoet ons bij de Techniek & Technologie conferentie 2022
Op donderdag 16 juni 2022 zijn wij te vinden op de 5e internationale onderwijstransitie conferentie Techniek & Technologie 2022. Deze conferentie vindt plaats in conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven. Wij gaan hier in op de wijze waarop leermiddelen de nieuwsgierigheid van leerlingen kunnen prikkelen, om zo technologie meer aantrekkelijk aan te kunnen bieden in het onderwijs.
AGENDA
16 juni – Techniek & Technologie conferentie 2022
We zien je graag op de conferentie om het te hebben over het benutten nieuwsgierigheid van studenten binnen het technisch onderwijs
Plaats: Veldhoven
Tijd: : 8.30 tot 16.00 uur
21 juni – Training Classroommanager
Deze training is bedoeld voor (toekomstig) gebruikers van de classroommanager.
Kosten: € 250 per persoon
Plaats: Eindhoven
Tijd: 9.30 tot 16.30 uur
Aanmelden voor bijeenkomsten kan via: info@new-age-learning.nl
Op maat gemaakte trainingssystemen
New Age Learning biedt je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:
ONZE MISSIE
Het technisch onderwijs in Nederland ondersteunen bij het op een eigentijdse manier vormgeven van haar onderwijs, waarbij opleidingen kunnen blijven aansluiten op actuele technologische ontwikkelingen, passend bij de nieuwe generaties scholieren en studenten (doelgroep) en de vraag vanuit het bedrijfsleven.
Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan de nieuwe productielijn van Lucas-Nülle.